Drömföretaget

Ditt eget företag borde vara ditt drömjobb, MEN…

3 av 4 företag överlever inte sin 6-årsdag. Av de som överlever omsätter bara 1 av 5 över 1 miljon. 1000-tals entreprenörer är sönderstressade och upplever att de arbetar dygnet runt, men får ändå inte fart på sina företag.

Någonting är väldigt fel…

Den här rapporten visar vad som är fel och hur du kan designa ditt eget företag till att bli ditt drömföretag och ditt drömjobb. Ett företag som växer för varje dag som går och där du arbetar så mycket eller lite du vill… 

[optiner p=”1067″]
 

När du läst rapporten skulle jag vara MYCKET tacksam om du vill lämnar din kommentar här nedan.

32 Responses to Drömföretaget

 1. Petter skriver:

  En riktigt bra rapport!

  Fick många tips och trix som jag kan använda direkt!

  Petter

 2. Arne skriver:

  Hej

  Det fans en hel del bra tankar. Den förra rapporten tyckte jag var ett strå vassare. Men du har helt rätt ändå. Det gäller att hålla sig till huvudspåret och inte hoppa in på något sidospår hela tiden om man brukar göra titt som tätt.
  / Arne

 3. Jan Ankarmo skriver:

  Hej Jesper!

  Otroligt bra det du skriver, jag tror att du har hittat en lösning för många människor som vill eller håller på med en business.

 4. Per Karlsson skriver:

  Hej!

  Ja,det var intressant läsning och tänkvärda frågor.Man inser att det är många som tänker och agerar på fel sätt i sitt företag.

  Per!

 5. Marcus skriver:

  Hej! Tack för rapporten! Väldigt bra skrivet och med tyngd på viktiga punkter.
  Plockar man ut frågor ur rapporten och ställer dem till sig själv, tipsar jag om att skriva ner sina svar så ärligt som möjligt på ett dokument. Då får du enkelt ett facit på hur du tänker, gör och vill. Facit blir din mall för hur du ska bygga upp och komma vidare.

 6. Kjell skriver:

  Tack för en utmärkt rapport med oerhört mycket matnyttigt…

 7. Tomas Myhrberg skriver:

  Mycket bra och tänkvärd rapport. En del av det borde vara självklart, men för många är det tyvärr inte det.

 8. Nicklas skriver:

  Riktigt bra rapport! Det känns som att den ligger i tiden! 🙂

 9. Åsa skriver:

  Mycket intressant läsning! Tack för rapporten 🙂

 10. Martin skriver:

  Hej Jesper!

  Tack för en bra och intressant rapport. Jag är just nu i startgroparna med att starta ett företag och fick en hel del tips och idéer.

  Vi människor gör ju våra egna tolkningar utifrån kunskap och erfarenheter. Det finns ett djup och en mening i allting och din rapport kan tolkas både ytligt och djupt. Livet är ett lärande och vi sätts på prov hela tiden. En konkurs är ju ett misslyckande för att hjälpa dig att förstå att du måste göra någonting annorlunda, precis som du är inne på. Du kan inte förändra en människa som inte vill förändras. Jag uppskattar din generositet i ditt sätt att dela med dig till andra. Jag hoppas att du får mycket tillbaka!

 11. Kim skriver:

  Hej!

  Tycker att du har helt rätt!
  Brukar ha lite svårt att sätta mig in i
  Det jag läser men du har skrivit
  Lättföståligt och bra! Tycker även
  Att din beskrivning av dom tre olika
  Människotyperna som du beskrev var
  Väldigt korrekta!
  Tror även att många vet det mesta eftersom
  Det är ganska uppenbart , men att man
  Blir ”hemmablind” och inte ser många
  Små lätta fel i deras orginisation
  Och små problem har en förmåga att
  Bli stora om man inte gör något åt dom!

 12. Väldigt bra rapport, jag har sänt den vidare till några som jag känner, får se ifall de nappar och läser. Jag känner igen mig i mycket av vad du skriver.. befinner mig just nu i år 5 eller nåt i mitt fritidsföretag.. kommer definitivt överleva år 6, men ska jag komma upp i omsättning så jag kan leva så får jag lyssna riktigt ordentligt på dina råd! !!

  Min dröm är att dra in lika mycket pengar på mitt fritidsföretag som jag gör på mitt lönearbete så det gäller att bli effektiv nu då! …. har gjort ungefär samtliga de misstag som du beskriver så det är väl värt att stanna upp och även göra övningarna.. är nog typ 2 i din beskrivning,, gjort övningarna i tanken men inte på riktigt.

  Inser också att jag har fått dina tips från fler håll samtidigt och inser att jag ska få upp kassaflöde i en gren, väljer här det personliga mötet.. samtidigt tycker jag internet är väldigt kul så en del av min verksamhet kommer vara där.. sökmotoroptimering har jag lärt genom dig.. men låtit det ligga på is ett tag eftersom jag satsar på det personliga mötet just nu…
  .. Ja TACK för en bra rappport helt enkelt!

 13. Erland skriver:

  Tack för en riktigt bra rapport

 14. claes westregård skriver:

  Hej Jesper
  Det är ingen tvekan – Du analyserar problemen på ett sätt som åtminstone jag förstår.
  Jag har ingen bra förklaring varför jag inte kommer igång.
  Jag slåss just nu för min överlevnad och hoppas jag hamnar i förarsitsen att utveckla
  en delvis tomställd industri/kontorsfastighet.
  //CLAES//

 15. Dan skriver:

  Tack för intressant läsning. Fick mig en eller flera tankeställare, kommer att ändra på en del i mitt arbete efter detta.

 16. Kjell Håkansson skriver:

  Hej Jesper!

  Eftersom jag har jobbat med marknadsföring och affärsstrategier sedan mer än 30 år var det kanske inget revolutionerande nytt för mig. Men jag tycker att det du förmedlar – både i denna rapport och tidigare – är mycket sann och användbar information. Det som är nytt för mig är marknadsföring på Internet. Det är det jag nu försöker lära mig och därför tar jag också gärna del av det du skriver.

 17. Mikael Edström skriver:

  En mycket bra rapport som jag måste läsa om och även din tidigare rapport som jag tyckte om.
  Har haft lite mycket nu ett tag men är snart på banan igen.
  Hälsningar
  Mikael

 18. Owe Hallin skriver:

  Hej Jesper!

  Du kan kosten att öppna ögonen!
  Som vanligt kommer du med bra info, vilket du alltid gör.

  En tuff och ärlig rapport som alla borde läsa direkt innan det är för sent.

  Owe Hallin

 19. Carola skriver:

  Hej Jesper!
  Tack för denna superbra rapport! Har följt dig ett bra tag och du har kommit fram till många bra sanningar för att få verksamheten framåt.
  Känner verkligen igen mig i mycket av det du tar upp. Bra översiktsbild av saker att tänka på som måste fungera för att få företaget att fortgå. Kände att jag har 3 av 4 saker på plats. Min produkt finns efterfrågan på, administrationen och tekniken har jag tagit hjälp med, så jag behöver bara koncentrera mig på marknadsföringen. Även om jag älskar produkten, så är mitt mål att bli den person man vänder sig till om man vill ha hjälp med att må bättre och dessutom kunna hjälpa andra med deras problem. Ser med tillförsikt fram mot framtiden.

 20. mihadeta skriver:

  Väldigt bra,tack!

 21. Elisabeth Svensson skriver:

  Tack för rapporten! Det är alltid lika givande att läsa det du skrivit. Det är många misstag jag gör på vägen inser jag varje gång och det är tacksamt att få upp ögonen för dem så att man inte gör om det igen. Jag är mycket tacksam för dina rapporter!
  Elisabeth Svensson

 22. Olle skriver:

  Tack Jesper! Ännu en rak rapport som jag tror många behöver för att väga upp allt sockersliskigt material man kommer över på nätet där bara drömscenariot målas upp.

  Detta var superbra läsning som gav mig mer förståelse för vilka fällor man bör akta sig för och hur man undviker de när man börjar driva en verksamhet. Blicken lyftes lite högre! Tack.

 23. Nils skriver:

  Riktigt bra rapport. Jag ska gå igenom den flera gånger och börja tillämpa den. Riktigt bra.

 24. Heidi skriver:

  Hej Jesper!

  En mycket välskriven rapport, många bra saker att tänka på i samband med starten av mitt företag.

  Hälsningar
  Heidi Hallerström

 25. Sofia skriver:

  Hej och tack för en bra rapport. Jag känner igen en hel del men en sak som jag verkligen har nytta av just nu i det skede jag befinner mig i är det du kallar en kul övning. Jag har den senaste tiden funderat på och fastnat i hur jag ska få ordning på alla olika delar som jag behöver göra för att komma igång ordentligt. Därför kom rapporten i precis rätt tid. Mindmapen är ett bra sätt att strukturera upp alla olika små delar och att sedan tidssätta dem är mycket nyttigt. Som du beskriver är det enormt mycket och det är bra att du påpekar vikten av prioritera en enda del och verkligen arbeta med den ordentligt.

  /Sofia

 26. Henrik skriver:

  Mycket i din rapport är så slående och man känner igen sig väldigt mycket hur man själv fungerar som entreprenör. Jag har drivit företag sen 1993 på sidan om mitt säkerhetsarbete det har varit allt ifrån handelsbolag, enskildfirma, och nu ett AB. Men som jag skrev tidigare är man en doer så startar man upp för mycket saker utan att slutföra. En bra rapport som jag kommer ha nytta av som jag gärna förmedlar vidare.
  Tack!
  Henke

 27. Tina skriver:

  Tack Jesper!
  Jag behöver en kick för att komma vidare. Har som så många gånger förr haft för mycket att göra så jag inte gör något alls. Att jobba med en mindmap över företaget var jobbigt men nyttigt. Det gav en bra överblick över vad jag egentligen borde och inte borde, hälsar Tina

 28. Fredrik skriver:

  En mycket bra realistiskt skildrat rapport

 29. Pontus skriver:

  Tack Jesper !

  Jag är går i skolan nu, men jag vill starta ett företag när jag har arbetat upp ett kapital. och denna rapport har gett mig mer kött på benen. 🙂

 30. Åke Ohlsson skriver:

  Tack för en bra rapport Jesper!

  Det är många företagare som inte kan skilja på process och projekt, den saken är klar. Dessutom är det så att i egenskapen ”entreprenören” döljer sig många goda egenskaper. Bl.a. är entreprenören en ”Doer” med social kompetens och ordningssinne, som brinner för sin idé. Tyvärr har entreprenören ofta den närliggande egenskapen ”kontrollfreaket”. De behöver mycket hjälp, för att våga släppa taget. Oftast är det försent, när de förstår att företaget de hade var större än de själva.

  Dags för Anonyma Kontrollfreaks? 🙂

  mvh Åke

 31. PM skriver:

  För den som inte har startat eget än, så är dina sidor otroligt värdefullt material. Men efter 30 år med business och med ett AAA företag inom både detaljist och webb försäljning så är det mest att konstatera att även du har fått erfara det som vi andra har gjort och dessutom har du lyckats dokumentera allt begripligt och roligt.

  Absolut finns det mycket att hämta här och man sparar tid svett och tårar för alla som vill starta eget. Men som du belyser passar det inte alla att starta eget och man behöver även en hel del tur i form av timing mm.

Lämna ett svar