wordpressWordPress är ett av väldens största och mest spridda system.
Det är lätt att installera och driva. Det går att bygga vidare på i alla riktningar med hjälp av de tusentals tilläggs “plugin” som finns på marknaden.

I grunden bygger det här systemet på en blogg struktur där varje ny artikel (sida) publiceras i kronologisk ordning. De senaste åren har WordPress dock utvecklats till att bli mycket mer än bara ett bloggsystem och idag kan man bygga alla typer av sidor med det här systemet.

Open Source
WordPress är en open source lösning (öppen källkod). Det innebär att vem som helst får gå in och bygga vidare på systemet och tillverka tilläggskomponenter etc. I och med det utvecklas det här systemet mycket snabbt och det finns idag tusentals med användare och utvecklare världen över som bygger vidare på det. Det här gör att du kan få tag på färdiga plugin för de olika funktioner du vill ha på din hemsida. Ofta är dessa gratis eller till små kostnader om man jämför med system som utvecklas och säljs av ett enda företag.

Layout
Det finns tusentals med färdiga layoutmallar som du lätt kan installera och lägga upp på din sida.
Eftersom all text, bilder, länkar etc. som du själv lägger in baseras på en databas kan man ändra layout hur många gånger man vill utan att innehållet på själva sidorna ändras.
Det är alltså ingen fara om du ångrar ditt första layoutval. Wink

Webbaserat
Allting byggs och drivs via hemsidor. Du är alltså inte beroende av någon speciell dator för att driva din hemsida. Jag har själv drivit min verksamhet och hemsida från internetkafféer när jag varit ute och rest.

admin

wp admin 2

*******************

Du navigerar vidare genom att klicka på de olika underavsnitten som rullar ner då du håller musen över menyknapparna här ovan.

 

One Response to WordPress

  1. Mari-Theres Karlsson skriver:

    Hej
    Antar att man ska ha olika namn på sina sidor och länka dem till domännamnet, är det rätt tänkt?

Kommentera

Powered by WishList Member - Membership Site Software