Ett STORT tack i förväg för att du skriver en kommentar nedan efter att du läst boken. Det betyder väldigt mycket för mig att höra dina åsikter…

 
stora-steg-mot-framgang
[optiner p=”879″]

43 Responses to Det stora steget mot framgång

 1. Liselotte Ström skriver:

  Inspirerande 🙂 ska sätta mej och skriva ner mina mål

 2. Arne skriver:

  Hej Jesper

  Har just läst din rapporten jakten på 10 miljoner. Väldigt bra skriven och allt är ju självklart som korvspad. Hur man ska nå framgång. Men verkligheten är något annat man känner igen sig som opportunist-sjuke patienten.Det är bara att erkänna att man inte har haft allt med sig i ryggsäcken när man startade upp. Så nu börja jag om från ruta ett och ta nya tag.
  / Arne

 3. Träffad skriver:

  Tack Jesper. Brukar läsa dina mail och får då och då nyttig information. Men jag skrattade högt för mig själv när jag såg hur du träffade mitt i prick med dina erfarenheter. Jag kunde nästan bytt ut det med mitt namn. Det här var en nyttig insikt och en kick där bak. Tror vi alla behöver lite kritik och motivation utifrån för att få upp ögonen.

 4. Håkan Ahlberg skriver:

  Fantastiskt trevlig läsning ! Saknade bara lite mer om olika kanaler för marknadsföring typ sociala medier, auktionssiter och blocket för de/oss med fysiska produkter etc men annars mycket inspirerande och nyttig läsning.

  Tackar för förtroendet att få ta del av dina misstag och successfactors utan att behöva köpa ’världens bästa marknadsföringsprogram’ eller trafikgenerator eller websiteprogrammeringsverktyg eller liknande. Mer sådant !

  //Håkan

 5. Mari-Theres skriver:

  Hej
  Det här med glasklart mål var mycket bra för mig. Även om jag var fullt medveten om vikten av att ha ett mål så blir det helt annorlunda om man skriver ner sin drömtillvaro. Dessutom blir man ju härligt peppad med bilder därtill.
  Det ända lilla molnet var nog att min drömtillvaro blev mycket dyr,ha ha. Men en dröm är en dröm. Det gäller att sätta upp delmål som man rimligen kan nå. Om man arbetar med dessa delmål konsekvent kommer man ju att närma sig sin dröm och det är inte illa.
  Ta tid på hur man jobbar, så att man ser om man kan bli effektivare, det var ännu ett bra tips. För ibland har man många idéer och ingen av dem blir riktigt bra utan bara halvdana pga att man hoppar på en ny ide som man fått. Utvärdera, också en sak man är dålig på. Jag t.ex. har en del annonser på min sida, jag kollar varje dag om någon klickat eller handlat, men det går väldigt trögt. Knappast något klick eller köp. Ändå så får annonsen vara kvar. Likaså den egna hälsan, motion och kostvanor, har man bara ett klart mål, så är det lättare att motivera sig till att sköta om sin egen hälsa och motion.
  Tack för en väldigt bra rapport!
  /Mari-Theres

 6. Per-Erik skriver:

  Det här var en riktigt bra rapport. Jag gillar verkligen din filosofi och ditt sätt att sprida den. Det var intressant att jag fick en insikt som inte alls har att göra med Internet-verksamhet. Det som stoppat mig från att komma igång med min Internetverksamhet ligger i ett helt annat område.
  /Per-Erik

 7. John skriver:

  En mycket bra skriven och informativ rapport. Ganska mycket av vad jag själv har haft en tanke att skriva en längre tid nu.(Sen jag började föröka hitta smarta sätt att tjäna pengar på internet)

  Känner igen mycket från boken ”Think and grow rich” men det var uppfriskande att läsa ditt sätt att uttrycka det. Din analys av vad som är problemet känner jag igen måste jag säga ..håller på att värka fram precis samma analys och försöker hitta kraften att genomföra förändringarna och detta var en knuff i rätt riktning.

  Har sett ditt material tidigare och tycker att det har saknat trovärdighet men denna rapport vände detta tänk till att du kanske skulle kunna lära mig en del trots alt.
  Well skulle kunna orera hur länge som heslt om detta men hur som
  Tack för en bra text.. Du skulle kunna sälja denna 🙂

 8. Helene Jansson skriver:

  Redan efter att ha läst några sidor ur din rapport började jag göra saker jag skjutit på och fick bara efter några minuter ett önskemöte inbokat i kalendern. Sedan fortsatte jag att läsa och gjorde alla uppgifter du skrev om. Jag har nu en tydlig vision, bra och uppnåbara mål och en grov budget för året. Tack!

 9. Träffad 2 skriver:

  Till att börja med konstaterar jag att det känns skönt att inte vara ensam. klockren hmhmspark, precis som jag känt och upplevt det. Diagnosen på mig själv har varit en annan, men oppurtonist är lika träffsäker =). Jag är väl medveten om mitt problem och mina brister, gör jag något åt det? Ja i fem minuter sen är man tillbaka i det gamla vanliga ofokuserade spåret igen. Känns bra att fler upplever samma sak, känns bättre att man också kan jobba bort det.

 10. Swesce skriver:

  Inspirerande rapport som jag tror de flesta kan känna igen sig i när de läser. Den rapporten sprider jag gärna vidare till andra. Go on Jesper.

 11. Robert Helgesson skriver:

  Kanon. Kom i precis rätt tid. Har ingen egen verksamhet idag men är i startgroparn. Väldigt mycket matnyttiga tips. Det slog mig att jag nästan lever mitt drömliv bara att justera lite på rattarna. Otroligt viktigt med uppföljning av sin mål stora som små,och att man hittar morötter på vägen. Vad är det annars för mening med mål. Det skulle ju se väldigt konstigt ut om en löpare i ett hundrameterslopp skulle forsätta att springa vidare efter målsnöret. Så jag tänker sätta mig på cykeln och börja trampa, på väg till Rom. Men jag tänkte lifta på vägen. Ha det bra.

 12. Erika Lindström skriver:

  Oj vad jag är sjuk. Jag lider av i princip alla dessa åkommor du beskrivit. Dock är det ju så att när man har kännedom om sina svagheter kan man börja arbeta med dom.

  Den här rapporten gav mig mycket att fundera på. Jag har påbörjat min resa sen tidigare mot att sätta upp mål och formulera mina drömmar.
  Men här kommer mitt verkliga problem: jag vet hur jag vill ha mitt liv, jag har klart för mig hur mina drömmar ser ut, men jag kan ändå inte överföra detta till en färdig affärsidé!
  Jag pendlar mellan att sälja diverse olika prylar på nätet, till att starta butiker, till att konsulta, eller skriva en bok……allt verkar så roligt….ett tag…..

  Idag driver jag en butik på franschise, men jag har ju så mycket mer inom mig. Min totala frustration är att jag inte har någon perfekt affärsidé. Detta tar upp nästan all min vakna tid och både min familj och jag själv far illa av detta. Jag har hela tiden ett ben i en otydlig framtid…

  Jag behöver veta mer om hur jag ska välja affärsidé! Hjälp mig, snälla.

  • Jesper skriver:

   Det viktigaste när man tar fram en affärsidé är de här tre sakerna:

   – att man själv brinner för själva området man ska arbeta med. Brinner man inte för det kommer det heller inte att vara så roligt att arbeta med det varje dag framöver, eller hur?

   – att man utgår från kunden så att produkten/tjänsten löser ett verkligt problem, fundering eller naturligt behov som kunden har (hjälper kunden att lösa problem eller må bättre)

   – att det finns en naturlig efterfrågan på den produkt eller tjänst som man vill sälja. Finns det en efterfrågan är det många gånger lättare att komma igång.

   I de flesta fall utvecklas affärsidén när man väl startat igång. Det är först då som man ser exakt vad kunderna efterfrågar och hur man kan hitta sin egen unika plats på marknaden. Det går aldrig att fundera ut det i förväg.

   Men starta alltid med det övergripande området och se till att det är ett område som du skulle vilja arbeta med varje dag och fördjupa dig i.

   /Jesper

 13. Heidi skriver:

  Hej Jesper!

  Mycket intressant läsning och övningar, tackar ödmjukast att jag fick ta del av detta det ger verkligen en aha upplevelse.
  Med en konkretare vision kanske målet blir tydligare även för mig.
  Det finns för mig stora hinder att ta mig över det gäller bara att inte ge upp.

 14. Axel skriver:

  Du har skrivit mycket bra och fått fram budskapet och de sanningar som
  gäller för hur man skall fastställa och därefter uppnå sina mål i livet.

 15. Jimmie skriver:

  Gillade rapporten. Satt och läste den på bussen till och från jobbet idag via iBooks.

  De flesta sakerna är ju egentligen galet självklara, men svåra att tänka på när man väl är ”in the mode”.

  Har gått en typ av entreprenörsutbildning på 3år och känner igen mycket av det du beskriver. Dock har det alltid fokuserats på hur man utvecklar företaget och ens kompetens, aldrig hur man utvecklar personliga visioner för sitt liv.

  Mycket matnyttigt. Stort tack för trevlig läsning!

 16. Tom Hagström skriver:

  Bra Jesper
  Du har fått fram varför blandannat jag inte får ut en dollar ur nätet Fotbollspengar och om jag nu lyckas så går dom till andra projekt. Helt klart att man blir frustrerad.”Bliv vid din läst skomakare”.Ska man som jag även som köra med att göra allt för så låg kostnad så blir det inga inkomster heller sså även om man kör mallen så får man inte var för snål.
  Jag fick många goda skratt i natt ja jag kände igen mig själv och mina misstag har nog gjort dom alla men jag kommer att lyckas en dageller natt

 17. Pauli skriver:

  Hej Jesper Det var en träffande redovisning som du beskriver,jag känner
  igen mig på den beskrivningen du ger. Tack

 18. Tommy skriver:

  Hej Jesper.
  Som alltid kommer du med kloka ord.
  Jag tror att de flesta av oss som jobbar med framför allt internet har den här sjukdomen.
  I den här branschen så är det så många erbjudanden som vi hittar varken vi vill eller inte, detta gör att det är mycket lätt att fastna i detta tillstånd.
  Har själv varit där, men har kommit över det mesta, dock är det lätt att få återfall. Att följa dessa råd från dig kan hjälpa oss att fokusera bättre när vi får våra återfall.

  Vill också kommentera ditt eget inlägg här ovan om tre saker som är viktigt när man tar fram en affärsidé.
  Det du skriver där är det absolut viktigaste när man startar. Jag har själv använt mig av exakt dessa tankar när jag startade idékonsulten.com. Jag är övertygad om att det är detta som gjort att vi växer för varje dag, och att våra kunder har visat sig rekommendera oss när det gäller mobil marknadsföring.
  Hälsningar
  Tommy

 19. Agneta skriver:

  Nyttigt. Det är alltid intressant att fundera över frågan vad som ”gör skillnad” och jag tror att du har satt fingret på ett par viktiga nycklar. Det viktiga för mig just nu är att gå vidare och agera direkt genom att göra något annorlunda.

  En kanske litet udda sak som jag kopplade till kraften i att ha en viss press på sig är hur lätt vi tar till Jantelagen. För att slippa bli besvikna så sänker vi medvetet våra förhoppningar (och mål? inte kan väl jag) och därmed förlorar vi kraften i den positiva press som vi entreprenörer behöver lära oss att skapa själva. En stark och medveten självbild är kanske ytterligare en nyckel.

 20. jocke skriver:

  Mycket bra läsning.fick många bra insikter hur komma vidare.Finns ett talesätt som passar väldigt väldigt bra här…When you envision it, it’s exciting. When you plan it, it’s possible. But, when you schedule it, it’s real.Så det är väl det man måste göra …make it real…:)

 21. Carola skriver:

  Så träffande! Känner igen mig helt! Gjorde dina övningar i rätt ordning innan jag fortsatte läsa, gav mig jättemycket. Har gjort visioner tidigare, men nu blev de mer konkret och jag läser dem nu morgon och kväll och anteckningsboken har jag börjat med, också konkret och bra. Jag har också hittat min produkt, som ger mig mer energi, för varje dag och tillsammans med min vision, brinner jag för att hjälpa andra att nå framgång och ser med tillförsikt fram emot framtiden. Tack Jesper!

 22. Emelie Sjödahl skriver:

  Hej Jesper!

  Jag tyckte det var en mycket bra rapport, även om jag ska erkänna att jag mest skumläst den så här långt.

  Jag är imponerad över att du vågar dela med dig av så många egna misstag under din tid som egenföretagare.

  Tycker det var en bra balans mellan dina egna erfarenheter och teorier på hur man faktiskt gör för att bli framgångsrik.

  Härligt!! Bra jobbat! 🙂

  Med vänliga hälsningar,

  Emelie Sjödahl

 23. Nils skriver:

  Hej Jesper.
  Superbra rapport. En av de bästa jag läst. Känner igen tankegångarna från bla ”Think Grew Rich” och ”Awaken the giant within” av Anthony Robbins. Det är som sagt vädigt viktigt och bra saker. Kände igen mig en del. Rapporten var en liten väckarklocka. Dags att börja jobba på dessa punkter.

 24. Ludmila skriver:

  Tack så mycket, Jesper,att du delar med oss om dina erfarenheter!
  Jag känner igen mig på den beskrivningen du ger oss. Ska läsa den här lärande rapport en gång till för att fördjupa mig i allt. Och ska börja med att sätta upp en vision och sen en plan.Det blir inte lätt när man har så många intressen och hobby. Ska man meditera till det? Eller den kommer av sig själv… ska man utgå av det man är bra eller kan man. Hur ska man välja rätt när man brinner för olika grejer…

 25. Stefan Lööf skriver:

  Inget nytt men vi behöver konstant bli påminda om dessa saker.

  Enkelt uttryckt; Vision, Mål, Delmål: Planera – Utför – Följ upp – Planera – Utför – Följ upp – Planera – Utför – Följ upp – Planera – Utför – Följ upp – – Planera – Utför – Följ upp – Planera – Utför – Följ upp

  Efter varje uppföljning blir nya planen bättre och ’högre’

 26. Hej!Jag har nu läst din rapport och tycker den var ganska inspirerande. Det gav mej mycket tänk vad jag vill göra! Och vilka mål som jag måste sätta upp. Den var enormt bra. Ha en bra dag!/Nicklas

 27. LivsFröjd skriver:

  Skrivet och tryckt!

  Tack vare ditt superba framgångstips (vilket jag i o f hört tidigare men inte blivit lika inspirerad av) har jag nu en vision board och handlingsplan för de kommande månaderna.

  STORT TACK JESPER!

 28. jessica skriver:

  Hej!
  jag är en av dem som du skriver om , vill ha en miljon i morgon. Men NU vet jag verkligen vad jag vill .jag har endel info i huvudet och endel på papper
  och vet presic hur jag vill ha det. men vet inte var man får får tag på grossister vad som är tillåtet att sälja i webbbutiken gällande ce märkning.
  tänkt öppna en mammabutik på webben. måste man ha ett lager??

  hemsidan kan min bror fixa.snälla hjälp!!!!!!!!!!!

 29. Henrik skriver:

  Tack för en grym rapport!

  Jag inledde läsningen av ren nyfikenhet utan en tanke på att starta eget och jag måste erkänna att jag nu efter att ha gjort övningarna ser en helt annan framtid än innan. Helt plötsligt ser jag mig själv som egen företagare så jag ska nog undersöka hela den här biten väldigt mkt noggrannare 🙂

  hälsningar henke

 30. Pontus skriver:

  Har alltid varit skeptisk till guider, böcker etc som ska ta oss till rikedom. Men den här rapporten kan jag rekommendera. Den har ett mål till ”rätt” rikedom. Eller kanske rättare sagt, lycka =)

 31. Pia Andrea skriver:

  Jesper, du hjälpte någon idag! Dina ord i rapporten träffade mig rakt i hjärteroten, jag är en TYPISK oportunist 🙁 men med ditt klargörande gällande att satsa all energi på att få en sak att funka känner jag att det blir en tillgång istället för en käpp i hjulet. Min entusiasm, mitt driv och min enorma vilja att lyckas kan jag nu kanalisera på en sak och få den idén att bli RIKTIGT framgångsrik. TACK Jesper! Kanon bra skrivet, varenda mening betyder något, inte en massa dravel om framgång och hur lätt det är att nå den. Grymt bra. Jag jobbar redan mycket med fokus och struktur men när jag vaknade imorse var jag helt lost och det mycket för att jag inte jobbar mot min dröm, jag gör det som förväntas av mig snarare än att göra det som gör mig och min familj lycklig. Jag ska verkligen hålla fast vid min nyfunna ”kick” och göra den långvarig, till mitt bränsle med tydlig vision och uppnåbara mål.
  Jag har redan gjort övningarna och det känns konkret!
  Stort tack än en gång!

 32. lars skriver:

  bra skrivet, bra innehåll!
  sträckläste hela boken kunde inte släppa den.
  Jag har följt dina artiklar och utskick nu i tre år och jag kan säga att du har hjälpt mig att vara fokuserad och inspirerad.
  Det är alltid lika roligt och informativt att läsa dina artiklar.

 33. Träffsäkert, tufft och med ATTITYD!
  Detta var en av de bästa rapporter jag läst. Nu har jag skaffat ett fint anteckningsblock, stängt av mailen och kör!

 34. Åke Ohlsson skriver:

  Hej Jesper!

  Bra skrivet! I olika säljutbildningar inom YH-skolorna får man noga lära sig att göra affärsplaner/marknadsplaner för den verksamhet man skall jobba i. Helt klart är det lika viktigt att personen som skall genomföra planen vet vad den vill med sitt liv…inte bara att tjäna så mycket pengar som möjligt. Att bara ha målet att tjäna så mycket pengar som möjligt är som du säger inte bara ett för dimmigt mål, det är oftast kontraproduktivt för verksamheten. Kunder som känner att de bara har blivit utnyttjade kommer ju aldrig tillbaka. Kom ihåg! Definitionen på en bra affär = ”En uppgörelse som båda parter tjänar på”…något annat skall man egentligen aldrig syssla med.

  Små, små, enkla belöningar till en själv när man uppnått något delmål är också viktigt. Vi bor i ett fint land, det behöver inte kosta mycket för att göra något roligt under en helg.

  …Sååå var det det där med träning och mat. Känsligt ämne och lite svårt om man inte har så mycket kunskaper. Det finns många matfällor och tyvärr har en del jobb väldigt oregelbundna arbetstider som gör det svårt att planera sin friskvård.

  Ja var själv alldeles för fet för ca. 8-9 år sedan(BMI 30). Tog tag i detta är nu inne på min 5:e klassiker i rad…sedan jag fyllde 50 år.
  Det är faktiskt inte så svårt att gå ner i vikt, varaktigt. Dock bör man, när man gör detta första gången, ta hjälp av någon viktminskningssajt eller träningsställe. Det är som med allt annat…det är enkelt när man kan det.

  mvh Åke

 35. Hej Jesper,

  Jag kan inte annat än hålla med om precis allt du skriver, dessutom på ett mycket bra sätt, jag har själv gjort precis alla fel du nämner i rapporten och har s.a.s. varje gång jag köpt ett nytt ”dunder program” kört huvudet i väggen.
  Dom flesta gånger har jag dock lyckats få pengarna tillbaka.

  Jag fyller snart 69 och har väl kanske lite mer ”bråttom” än flertalet, men tack vare din rapport känns det som att det skall gå att få tillbaka fokus och jag är beredd att köra igång, med din hjälp.

  mvh Roger

 36. Michael skriver:

  Tack Jesper, mycket tänkvärt och inspirerande läsning,jag har en vision vad jag vill men något luddig,du har rätt i att det ska vara glasklart,när jag skrev min affärsplan fattade jag inte vad den skulle vara bra för,,nu vet jag bättre plus lite till vad som hänger ihop,och inte lyssna på alla förstå sig påare dom kan ju inte veta vad som gör mej lycklig eller vad min dröm och vision är nu vet jag bättre,nu ska jag gå sova och vakna utvilad och göra det jag ska göra, tack du gjorde min kväll bästa läsningen på länge mvh Micke

 37. Marita Kennedy skriver:

  Hej!
  Tack för all information du gav i detta häfte. Jag är i startgroparna att starta eget. Skulle ha tagit över ett företag, men de som säljer drar bara ut på tiden. Så nu har jag nog bestämt mig för att följa deras koncept och dra igång mitt eget i närområde istället.
  Dina råd var jättebra. Listan gjorde jag för att se hur mycket pengar jag egentligen behöver per dag, och det visade sig att det var betydligt mindre än vad jag trodde.
  Och den siffran är nog bra att följa. Kan jag tjäna det per dag, då känns det inte som en omöjlighet. Eftersom jag troligtvis ska driva både en fysisk firma och även hemsida, så har jag varit i kontakt med både Almi och banken. Har fått klartecken nästan hela vägen ut. Men nu kan jag uppvisa lite mer hur jag tänker ekonomiskt också. De vill ju ha siffror på hela året. Men jag tänker bryta ner siffrorna per vecka också. Mer hanterbart då blev det. Tack ännu en gång för bra läsning. Ha en trevlig helg. Marita

  • Jesper skriver:

   Kul att du har glädje av rapporten Marita.
   Får önska dig lycka till med din uppstart. Hör gärna av dig och berätta hur det går så kanske jag kan ge dig några råd på vägen. 🙂

 38. Vladimir skriver:

  Stort Tack Jesper, inte bara för all information utan även för all motivation och inspiration du förmedlar i dina texter. Stort Tack!

 39. Ulli skriver:

  Tack för inspirerande läsning Jesper. Du skriver på ett mycket tilltalande sätt med humor, allvar och djup som är lätt att ta till sig. Du beskriver egentligen delar av min kurs ”Skapa Din Livsplan” vilket fick mig att le stort. Jag är helt övertygad om att när man hittar sitt unika syfte så blir man framgångsrik för du arbetar (eller har som hobby) med det du brinner för. Jag tror likaså att du även då inte blir distraherad av andra ”lockelser” för du vill inte göra annat. För att våga följa sitt syfte så kan man ibland behöva identifiera och göra sig av med föreställningar som man har fått med sig i sin uppväxt om att det ”inte går”. Jag upplever att många människor i vårt samhälle inte stannar upp och på allvar frågar sig själva vem de är, vart de är på väg och vart de vill. Min utmaning är att nå ut till alla som behöver min hjälp och där behöver jag din kunskap så tack för allt du så generöst delar med dig av. Med vänlig hälsning, Ulrika

 40. Kim skriver:

  Inspirerande läsning och inspirerande videos du gör, enkelt och lättfattligt. Tack för all bra information du delar med dig. Blir ännu mer sugen att förverkliga mina drömmar om egen verksamhet.
  Mvh Kim

  • Jesper skriver:

   Hej Kim!
   Kul att jag kan inspirera dig. Det är bara att du startar igång. Det bästa är att man försöker starta upp någonting och testa. När man väl kommit igång kan man sedan utveckla och bygga vidare.
   Lycka till!
   /Jesper

Lämna ett svar